Köszöntő

Örömünkre szolgál, hogy érdeklődik a Pilisi Parkerdő Zrt.gazdag vadászati kultúrája iránt. Bízunk abban, hogy a nyugodt pihenés gazdag tárházával is hozzájárulhatunk aktív kikapcsolódásához.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a kezelésében lévő mintegy 82.000 hektáros vadászterületen kínál színvonalas vadászati lehetőséget.

Az uralkodók vadászataihoz – melyek a vadelejtés élményén túl a vadételek bőséges választékával járultak hozzá a legendás főúri lakomákhoz – évszázadokon át a budai, pilisi, gödöllői, bajnai vadaskertek szolgáltak helyszínül.

A nevezetes történelmi múlttal és a változatos, gyönyörű földrajzi adottságokkal rendelkező vadászterületek a fővárostól 50 km-es távolságon belül találhatók. Idetartozik a Dunazug-hegység és a Pilis (Szentendrei, Visegrádi, Pilismaróti, Pilisszentkereszti Erdészetek), a Budai-hegyek (Budakeszi és Budapesti Erdészet), a Gerecse délkeleti része (Bajnai Erdészet) és a Cserhát-Gödöllői-dombság (Gödöllői, Valkói Erdészet).

Jelenleg kilenc vadaskertünk közel 6.000 hektáron biztosítja a mai Nimródok számára a sikeres vadászat maradandó élményét.

A kiváló adottságokkal rendelkező vadászterület vadállománya kitűnő minőségű trófeáival és kimagaslóan eredményes vadászataival országos szinten a magyar vadgazdálkodás és vadászati kultúra egyik legfontosabb régiója. Ezt igazolják az itt elejtett világrekord vadkan,vagy a világranglista elején helyet foglaló muflon, dám trófeák. Színvonalának megőrzését, valamint az erdőgazdálkodást magasan képzett erdészeti és vadászati szakembereink irányítják és kezelik.

Vadászterületeinken elejthető a hazánkban vadászható nagyvad fajok mindegyike. Az egyéni és csoportos vadászat résztvevőinek eltérő igénye esetén bármelyik nagyvad vadászatára lehetőség nyílik. Az évek óta visszatérő vadászvendégek kedvelik a terület sokoldalúságát is, melyet a szemet gyönyörködtető környezetben elhelyezkedő vadászházaink még vonzóbbá tesznek.

A Pilisi Parkerdő Zrt. fő stratégiai célja az eredményes működés mellett az, hogy csak olyan nagyvadsűrűséget tartsunk fenn, amely nem veszélyezteti az erdő ökológiai egyensúlyát.